Effectief toezichthouden in uitdagende situaties

– optimale oordeelsvorming en heldere communicatie

door Anouk Brack, Msc, certified Leadership Embodiment Trainer / executive coach

Als toezichthouder is je oordeelsvermogen één van je belangrijkste capaciteiten. Het vermogen om efficient en effectief te bevragen en tot een oordeel te komen, en achter je conclusies te staan. Deze conclusies wil je helder over kunnen brengen zowel schrijftelijk als mondeling. Je hebt impact, van jouw besluiten hangt nogal wat vanaf.

Ook is het belangrijk dat je met autoriteit én verbinding gesprekken kunt voeren. Om niet door te schieten van het ene naar het andere uiterste: te aardig of te streng. Ben je te aardig dan is dat weliswaar goed voor de relatie, maar lopen ze over je heen en ben je achteraf ontevreden over het resultaat. Ben je te streng, dan gaat men zich verschuilen achter de regels en mis je waardevolle secondaire informatie.

In principe heb je alle capaciteiten die je nodig hebt om je rol goed te vervullen al in huis. Maar in uitdagende situaties vallen die gedeeltelijk weg. Onder druk heeft iedereen minder overzicht, creativiteit, inlevingsvermogen, en neemt bovendien minder informatie op. Terwijl juist in uitdagende situaties die capaciteiten extra nodig zijn.

Vanuit recent neurowetenschappelijk onderzoek blijkt dat we een veel grotere invloed op onze staat van zijn hebben dan gedacht. Ook blijkt stress en werkdruk een veel slechtere invloed te hebben op onze gezondheid, en effectiviteit, zelfs op onze intelligentie en inlevingsvermogen dan gedacht. Stress maakt je (tijdelijk) dom. Je mist informatie. Dat is niet handig voor kenniswerkers, zeker niet als ze bijvoorbeeld toezichthouden op mondiaal invloedrijke sectoren zoals de financiële sector.

Wat je misschien herkent is dat door de hoge werkdruk en het belang van je werk, het lastig kan zijn altijd overzicht te houden, prioriteiten te stellen en optimaal voorbereid te zijn. Dat lukt niet altijd. Zit je dan ineens in een lastig gesprek, met verschillende belangen, dan ben je achteraf niet altijd tevreden over hoe het is gegaan. Dit komt omdat biologisch gezien je overlevingssysteem getriggerd wordt; je komt als het ware in een vechten of vluchten reactie. Vertaald naar een toezichthouder ga je (soms te onbeheerst) de disussie aan of ga je juist (te lang) op zoek naar nog meer informatie.

Met Leadership Embodiment krijg je eenvoudige en krachtige tools in handen om binnen een minuut jezelf in optimale staat te brengen. Door gebruik te maken van kennis uit het neurowetenschappelijk onderzoek, kan je jezelf in de juiste staat brengen om je rol als toezichthouder goed uit te voeren. Zodat je met natuurlijk overwicht, en in verbinding een constructief gesprek kunt voeren. Zonder dat je daarbij belangrijke informatie mist, een tunnelvisie krijgt of voor iemands karretje gespannen wordt. Zodat je een weloverwogen keuzes kunt maken in korte tijd. Je brengt jezelf in de optimale mindset zodat je je capaciteiten helemaal kunt benutten.

Als je deze techniek doet, dan zul je merken dat je in steeds moeilijkere situaties op een professionele manier kunt optreden, je er meer voldoening uit krijgt, en bovendien meer energie hebt. Je kunt altijd toezichthouden met kracht, verbinding en helderheid. Omdat jouw werk belangrijk is in de wereld.

Bio Anouk Brack, MSc

Anouk versterkt toezichthouders in hun leiderschap, oordeelsvermogen en in effectieve communicatie onder druk (vanaf 2008). Ze geeft les aan de Wageningen Universiteit in leiderschap voor duurzaamheid, presentatie, communicatie en gespreksvoering (vanaf 2000).

Anouk Brack holds an MSc in biology, specialisation neuro-physiology. She is an expert in embodying integral leadership for sustainability. She is an executive coach and international Leadership Embodiment trainer at incompany.anouka.nl and at centreforembodiedwisdom.com. She founded the Experience Integral Foundation (experienceintegral.org) for sustainable leadership in 2009. She has been teaching master-level skill courses like “Integral Leadership for Sustainability”, “Intuitive Intelligence”, and “Facilitating Innovative Learning Processes” at Wageningen University (WUR) in the Netherlands since 2000. She welcomes connection at www.linkedin.com/in/anoukbrack.

Evolutie aan 't Werk