Proces facilitatie

Je wilt met je collega’s een bepaald traject door, bijvoorbeeld

  • de herverdeling van jullie taken als management-team, meer op basis van jullie talenten.
  • Of je leidt een systeem innovatie, een traject met verschillende stakeholders in een regio, en je bent wat minder goed in de mensen- en proces kant daarvan dan in de planning en de management kant daarvan.
  • Of je wilt met je collega’s HR adviseurs en leiderschapstrainers jullie gezamenlijke leiderschapsprogramma’s updaten.
  • Of je wilt minder langdradige besluitvorming hebben voor een belangrijke organisatieverandering die toch grondig is.

Soms is het dan fijn om een procesbegeleider zoals ik in te vliegen zodat jij je op de inhoud kunt richten. Want serieus tegelijk de inhoud en het proces in de gaten houden is gewoon echt heel lastig.

Ik noem het zelf met een knipoog “de vergadering voorbij” omdat ik gespecialiseerd ben in de methoden en processen die jouw project helpen te ondersteunen zonder dat het doorschiet en je doelen bedolven raken in een uit de hand gelopen feestje van gekleurde post-its en flappen van een over-enthousiaste workshopleider.

In afstemming met jou gebruik ik passende, krachtige methodes die gemaakt zijn om uitwisseling, besluitvorming en uitvoering te ondersteunen. Bijvoorbeeld

  • Reflexieve monitoring in actie
  • The art of hosting technieken
  • Theory-U

Ik ontwerp een bijeenkomst of een serie bijeenkomsten en ik kies wat bij jullie past. En zo komen we soepel en plezierig waar we willen zijn. Terwijl we alle belangrijke invalshoeken en spelers integreren in die uitkomst. Mensen vinden dat ik met veel rust en toch vaart, met humor en effectiviteit processen begeleid.

Heb je een project, een team, programma of taakstelling dat procesbegeleiding van buitenaf wel even kan gebruiken. Mijn ervaring is dat het je uiteindelijk tijd en geld bespaard want als je het zelf zou gaan doen, wat je vast wel kunt, gaat het vaak wat minder snel en soepel en komen inhoud en proces niet altijd tot hun recht.

Misschien wil je even vrijblijvend sparren. Over hoe in jou project een meer integrale aanpak kan helpen en wat ik daar eventueel in zou kunnen doen. Laat een bericht achter via het formulier, dan maken we snel een afspraak.

Ik heb interesse in proces facilitatie

Uw naam *

Uw email *

Telefoon

Stuur me AnoukA InCompany updates - trends en tips over belichaamd leiderschap en integrale systeeminnovatie
Ja graag

Uw bericht

Evolutie aan 't Werk